fbpx
Začnem žiť zdravšie. Od zajtra.

13. decembra 2019

Všetci chceme byť zdravší, krajší, efektívnejší, energickejší…

Chceme sa vo svojom tele cítiť dobre. Ťažšie je si priznať, že je to väčšinou len a len v našich rukách. Možno ste už počuli starú známu pravdu, že sme to, čo jeme. Skutočne. Nielen za zbytočné kilá, ale aj za veľkú väčšinu chorôb, za zníženú imunitu v zime alebo za neustálu únavu môže strava. Veď áno, každý vie, že treba so sebou niečo robiť, každý vie, že sa treba zdravo stravovať, viac sa hýbať. Áno, veď začnem. Od zajtra. Alebo od nového roka. Však?

Ako začať a nezlyhať?

Ak sa jedného dňa rozhodnete, že idete do toho, naštudujete si zdravé recepty, pôjdete si zabehať, začnete piť viac vody, prestanete sladiť kávu, dokonca aj tú klobásku si odopriete… s najväčšou pravdepodobnosťou zlyháte. To je štatistický fakt. A možno to sami poznáte z vlastnej skúsenosti.

Skrátka, človek je naprogramovaný na to, aby hľadal vo svojom živote skratky a veci, ktoré mu krátkodobo urobia dobre. Dlhodobo to ale nefunguje. Preto býva často efektívnym riešením zaplatený kurz nejakého skupinového cvičenia (veď keď už to mám zaplatené, idem…), osobný tréner (keď už niekto na mňa čaká, cítim záväzok) a v prípade stravy výživový poradca (niekto, kto mi ukáže krok za krokom, ako prejsť bezbolestne na racionálnu stravu).

Zmena životosprávy je zásadný krok k novému ja

Moji klienti mi potvrdzujú, že keď prekonajú náročnejší štart, odrazu sa ich život výrazne zmení k lepšiemu. A nejde tu o telo modelky, ale o energiu, potlačenie únavy, viac radosti a úsmevov, menej chorôb… akoby ste odrazu zapli nejaký hnací motor. Vtedy nechápu, ako mohli žiť svoj starý život.

Urobte krok k zmene HNEĎ. Veď načo čakať?

Končí sa rok, každý má toho veľa doma, v práci, treba doriešiť vianočné darčeky, nakúpiť, vyzdobiť, zabaliť, upiecť, navariť… Či už pre seba alebo pre svojich blízkych môžete hneď teraz kúpiť poukaz v našom štúdiu zdravej výživy Bona Nutricia v Banskej Štiavnici. A využiť ho v budúcom roku.

Napíšte mi, o aký poukaz máte záujem a ja vám ho pošlem na e-mail. A ak do toho chcete ísť naplno, nielen ochutnávkovo, môžete si vybrať niektorý z našich komplexných programov – kliknite SEM.

Meranie vášho tela na medicínskom prístroji, ktorý odhalí, koľko tuku, svalov či vody máte v jednotlivých častiach tela a ešte mnoho omnoho viac. Následné sedenie s výživovou poradkyňou vás nasmeruje k tomu, čo presne si pýta vaše telo a ako mu to dať.

Rotoped, eliptikal, bežecký pás v našom štúdiu na Drieňovej.

Osobný rozhovor a poradenstvo týkajúce sa vašej aktuálnej životosprávy, ukážka jedálnička a vhodných jedál. Ideálne po analýze tela na medicínskom prístroji.

Po vstupnej konzultácii a meraní: zhodnotenie a porovnanie dosiahnutých výsledkov, nastavenie nových cieľov, eventuálna úprava výživového plánu a pohybovej aktivity, opätovné premeranie prístrojom.

Napíšte mi, o aký poukaz máte záujem

Odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním osobných údajov

Sledujte nás na facebooku
Zavolajte nám

+421 905 615 538

Navštívte nás

Energetikov 1

Banská Štiavnica

969 01

Ako na raňajky?

Ako na raňajky?

Raňajky by mali tvoriť 20 až 25 % vášho celkového energetického príjmu za celý deň (nasleduje desiata 10 - 15%, obed 30 - 35%, olovrant 10 -15 %, večera 20 %). Mám pre vás pár ranných tipov, vďaka ktorým bude vaše telo fungovať efektívejšie a energickejšie. Raňajkujte...

Kokosové mlieko – áno či nie?

Kokosové mlieko – áno či nie?

Niekedy to už tak býva, že sa k nám dostane zo zahraničia nejaká potravina a stane sa z nej veľký hit. Často však časom prídeme na to, že to nie je až tak super ako sa to zdalo a ostaneme verní radšej tomu domácemu – osvedčenému. To by ale nemal byť prípad kokosového...

Je celozrnné skutočne zdravšie?

Je celozrnné skutočne zdravšie?

Všeobecne sa hovorí, že čo je celozrnné, je zdravšie. A je to naozaj tak? 🍞 Veru áno. Môžu za to vitamíny, minerály, stopové prvky a vysoký podiel vlákniny, ktorá podporuje zdravé trávenie. 🥖 POZOR! Nie každé tmavé pečivo či cestoviny sú aj celozrnné, výrobcovia ho...

Prečo si dať každý týždeň rybu?

Prečo si dať každý týždeň rybu?

Spolu so zeleninou sú ryby pevnou súčasťou zdravej životosprávy a nemali by chýbať ani vo vašom jedálničku. Prečo? Tu je niekoľko dobrých dôvodov: 🍽 pre vysoký obsah omega 3 a 6 mastných kyselín sú obrovskou podporou pre naše srdce 🥢odhaduje sa, že práve ryby sú...

Prečo vyskúšať pohánku?

Prečo vyskúšať pohánku?

Pohánka je skvelá potravina a rozhodne ju odporúčam zaradiť do jedálnička. Tu je pár zaujímavostí a tipov k jej príprave. 🥄Odborníci ju právom zaraďujú medzi superpotraviny - obsahuje draslík, fosfor, vápnik, železo, meď, mangán a zinok, ale najmä - je fantastickým...

Grécke tzatziky

Grécke tzatziky

Famózny, ľahký a univerzálny grécky dresing. Hodí sa k pečenej rybe, ku grilovačkám alebo len tak na raňajky na celozrnný chlebík, tortillu či hrianku. Zmiešajte týchto pár ingrediencií hotovo: 🥒 postrúhaná uhorka zbavená vody 🥒 grécky jogurt 🥒 posekaný kôpor 🥒...

Kam všade sa dá prepašovať zelenina?

Kam všade sa dá prepašovať zelenina?

Každý deň by sme mali skonzumovať aspoň pol kila zeleniny. Možno si poviete: A TO MÁM ZJESŤ POL KILA ŠALÁTU? ČO SOM ZAJAC? 🥗🐰 Zelenina sa dá strčiť takmer všade, a to nielen na klasický studený šalátový spôsob. Prinášame vám pár tipov, ako sa dá urobiť si život o...

Je špaldové naozaj lepšie ako pšeničné?

Je špaldové naozaj lepšie ako pšeničné?

Špalda sa v posledných rokoch skloňuje v médiách pomerne často. Je naozaj taká skvelá, ako sa o nej hovorí? Poďme si to rozmeniť na drobné. 🍞 Špalda je druh pšenice, ktorý je síce o niečo nutrične zaujímavejší oproti pšeničnej klasike a nesie v sebe oveľa menej...

Ratatouille – skvelý ako príloha aj hlavné jedlo

Ratatouille – skvelý ako príloha aj hlavné jedlo

Francúzska špecialitka, taká odroda nášho slovenského leča, ratatouille, má hneď niekoľko výhod: Je to efektné, super jedlo na pochválenie sa pred návštevou 🙂 Je zdravé Môžete ho použiť ako prílohu k pečenej rybe či grilovanému mäsku alebo ho posypte parmezánom a...