fbpx
5 osvedčených trikov pri chudnutí

,Ak ste práve v chudnúcom režime, možno vás poteší pár zaujímavých tipov, ktoré vám môžu vo vašom snažení pomôcť. Držím vám palce, aby ste sa dostali k vytúženému cieľu a aby ste sa vo svojom novom tele cítili skvelo 😊. Ak by ste potrebovali na ceste k zdravej životospráve pomôcť, som tu pre vás, ozvite sa.

  1. Buďte konkrétni

Nedávajte si príliš všeobecné ciele stratené v čase. Napríklad, „tento rok už určite schudnem“. Vaše ciele by mali byť čiastkové a veľmi jednoducho odkontrolovateľné. A samozrejme, musia byť reálne, pretože séria zlyhaní vám na motivácii určite nepridá. Vaše ciele môžu vyzerať napríklad takto:

  • Schudnem 1 kilogram za 2 týždne
  • Do leta zapnem moje staré džínsy
  • Za mesiac dám dole 3 centimetre z obvodu pása

Je fajn si tieto ciele zapísať, prípadne sa odfotiť.

  1. So svojimi cieľmi sa podeľte

Človek omnoho ťažšie zlyháva, ak vie, že ho niekto sleduje či kontroluje. Poproste manžela, partnera, kolegyňu či kamošku, aby si všímali a kontrolovali, ako sa vám darí. Takýto blízky „policajt“ veru nie je na škodu. Prípadne môže byť touto osobou tréner vo fitku alebo nutričná poradkyňa.

  1. Z jedenia si urobte malú oslavu

Zaujímavé je, že jedlo pri chudnutí toľko riešime, no jedeniu ako takému už toľko pozornosti nevenujeme. Jedzte pomaly, prežúvajte, vychutnávajte, sústreďte sa na to. Nescrollujte zatiaľ, čo nové na sociálnych sieťach ani neodpisujte na správy. Má to naozaj veľa výhod. Tým, že jeme pomalšie, máme tendenciu aj menej zjesť. Mozog totiž stihne spracovať informáciu, že sme už sýti a nepotrebuje vydávať rozkaz k ďalšej konzumácii. Ak však jeme rýchlo a jedlo ani nevnímame, nahádžeme toho do seba oveľa viac.

  1. Majte poruke jablko

Jablká, ale aj broskyne, slivky, citrusy a marhule obsahujú vlákninu pektín, ktorá má kvantum predností. Jednou z nich je potláčanie chuti do jedla, skvelé je aj to, že predlžuje pocit nasýtenia. Mať poruke jablko je dobrý tip na olovrant alebo desiatu, ak už nestíhate nič iné, aby ste sa nevystavili vlčiemu hladu.

  1. Pite viac zeleného čaju

Zelený čaj je úžasný nápoj plný antioxidantov. Jeho pravidelným pitím toho pre svoje zdravie urobíte naozaj veľa. V súvislosti s chudnutím je zaujímavá jeho schopnosť spomaľovať nárast hladiny cukru v krvi a následné ukladanie tukov. Nebojte sa dať si jednu-dve šálky denne.

Iveta

Potrebujete pomôcť s jedálničkom?

Odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním osobných údajov

Napíšte nám

info@bonanutricia.sk

Sledujte nás na facebooku
Zavolajte nám

+421 905 615 538

Navštívte nás

Energetikov 1

Banská Štiavnica

969 01

Ako na raňajky?

Ako na raňajky?

Raňajky by mali tvoriť 20 až 25 % vášho celkového energetického príjmu za celý deň (nasleduje desiata 10 - 15%, obed 30 - 35%, olovrant 10 -15 %, večera 20 %). Mám pre vás pár ranných tipov, vďaka ktorým bude vaše telo fungovať efektívejšie a energickejšie. Raňajkujte...

Kokosové mlieko – áno či nie?

Kokosové mlieko – áno či nie?

Niekedy to už tak býva, že sa k nám dostane zo zahraničia nejaká potravina a stane sa z nej veľký hit. Často však časom prídeme na to, že to nie je až tak super ako sa to zdalo a ostaneme verní radšej tomu domácemu – osvedčenému. To by ale nemal byť prípad kokosového...

Je celozrnné skutočne zdravšie?

Je celozrnné skutočne zdravšie?

Všeobecne sa hovorí, že čo je celozrnné, je zdravšie. A je to naozaj tak? 🍞 Veru áno. Môžu za to vitamíny, minerály, stopové prvky a vysoký podiel vlákniny, ktorá podporuje zdravé trávenie. 🥖 POZOR! Nie každé tmavé pečivo či cestoviny sú aj celozrnné, výrobcovia ho...

Prečo si dať každý týždeň rybu?

Prečo si dať každý týždeň rybu?

Spolu so zeleninou sú ryby pevnou súčasťou zdravej životosprávy a nemali by chýbať ani vo vašom jedálničku. Prečo? Tu je niekoľko dobrých dôvodov: 🍽 pre vysoký obsah omega 3 a 6 mastných kyselín sú obrovskou podporou pre naše srdce 🥢odhaduje sa, že práve ryby sú...

Prečo vyskúšať pohánku?

Prečo vyskúšať pohánku?

Pohánka je skvelá potravina a rozhodne ju odporúčam zaradiť do jedálnička. Tu je pár zaujímavostí a tipov k jej príprave. 🥄Odborníci ju právom zaraďujú medzi superpotraviny - obsahuje draslík, fosfor, vápnik, železo, meď, mangán a zinok, ale najmä - je fantastickým...

Grécke tzatziky

Grécke tzatziky

Famózny, ľahký a univerzálny grécky dresing. Hodí sa k pečenej rybe, ku grilovačkám alebo len tak na raňajky na celozrnný chlebík, tortillu či hrianku. Zmiešajte týchto pár ingrediencií hotovo: 🥒 postrúhaná uhorka zbavená vody 🥒 grécky jogurt 🥒 posekaný kôpor 🥒...

Kam všade sa dá prepašovať zelenina?

Kam všade sa dá prepašovať zelenina?

Každý deň by sme mali skonzumovať aspoň pol kila zeleniny. Možno si poviete: A TO MÁM ZJESŤ POL KILA ŠALÁTU? ČO SOM ZAJAC? 🥗🐰 Zelenina sa dá strčiť takmer všade, a to nielen na klasický studený šalátový spôsob. Prinášame vám pár tipov, ako sa dá urobiť si život o...

Je špaldové naozaj lepšie ako pšeničné?

Je špaldové naozaj lepšie ako pšeničné?

Špalda sa v posledných rokoch skloňuje v médiách pomerne často. Je naozaj taká skvelá, ako sa o nej hovorí? Poďme si to rozmeniť na drobné. 🍞 Špalda je druh pšenice, ktorý je síce o niečo nutrične zaujímavejší oproti pšeničnej klasike a nesie v sebe oveľa menej...

Ratatouille – skvelý ako príloha aj hlavné jedlo

Ratatouille – skvelý ako príloha aj hlavné jedlo

Francúzska špecialitka, taká odroda nášho slovenského leča, ratatouille, má hneď niekoľko výhod: Je to efektné, super jedlo na pochválenie sa pred návštevou 🙂 Je zdravé Môžete ho použiť ako prílohu k pečenej rybe či grilovanému mäsku alebo ho posypte parmezánom a...